Om Orblin

Med afsæt i pop/rock-genren udforsker Orblin mulighederne i komposition og dynamik.

Orblin er et ungt, Københavnsk pop/rock-band. Synthesizer, klaverlyd og energisk vokal er centralt i lydbilledet. Samtidig høres rock-prægede rytmer og forvrænget guitarlyd. Musikkens lyrik fortæller om den eufori og de frustrationer, bandet oplever i ungdommen. Sangskrivningen har to iørefaldende og modsatte kendetegn. Dels er der ambiente passager og bløde popmelodier, som skaber rum for inderlighed, mens højenergiske klimakser på andre tidspunkter inviterer til fest eller fortæller om intense konflikter.

“Vi lever i en hektisk tid, hvor det kan være svært at knytte nære venskaber. I bandet har vi et fællesskab omkring musikken, der kan fungere som afbrud fra en hektisk hverdag.”

Et ophold på Den Rytmiske Højskole i 2016 var starten for Orblin. Siden har projektet kørt på tæt venskab og høje ambitioner. Og især sangskrivningsprocessen er central. De fem medlemmer skriver musikken sammen. Der er ikke nogen, der ’er den', eller som primært kommer med sangene.

“Projektet (Orblin, red.) har givet os chancen for at nørde musik og sangskrivning, samtidig med at vi har det grineren sammen. Og så tror vi på, at venskabet skinner igennem på scenen... Vi vil række en hånd ud til publikum og invitere dem til at være en del af vores fællesskab.”.